Teleszkóp vásárlása

Mielőtt megtenné az első befektetését…

A megfelelő távcső megvásárlása, amellyel a csillagászat iránti szeretetét a következő szintre emelheti, nagy lépés a csillagok iránti szenvedélyének fejlesztésében.

Sok szempontból ez egy nagy lépés valakitől, aki csak szórakozik a csillagászattal, a tudomány komoly tanulójává válni. De mindketten tudjuk, hogy a távcső megvásárlása után még egy nagy lépés van hátra, mielőtt igazán tudnád használni.

Ezért kritikusan fontos, hogy a megfelelő távcsövet szerezze be az Ön tartózkodási helyének és csillagászati preferenciáinak megfelelően. Kezdetnek beszéljük meg a távcsövek három fő típusát, majd fektessünk le néhány "Teleszkóp 101″ fogalmat, hogy növeljük az esélyét annak, hogy a megfelelőt vásárolja meg.

Rendkívül fontos, hogy a megfelelő távcsövet válassza.
Valaki híres a forrás címében

A megfelelő távcső kiválasztásához tehát fontosak a távcső használatának céljai. Ahhoz, hogy valóban megértsük nemcsak a lencsék és a távcső kialakításának erősségeit és gyengeségeit, hanem azt is, hogy a távcső hogyan teljesít a különböző csillagnézési helyzetekben, a legjobb, ha előre elvégezünk egy kis házi feladatot, és megismerkedünk a különböző típusokkal. Mielőtt tehát az első vásárlást megtenné…

  • Mindenekelőtt kapcsolatot kell kialakítania egy jó hírű távcsőboltban, ahol olyan emberek dolgoznak, akik értik a dolgukat. Ha egy Wal-Martban vagy áruházban vásárolja meg a távcsövét, kicsi az esélye, hogy jót kap.
  • Kérdezze meg a szakértők véleményét. Ha még nem vagy aktív tagja egy csillagászati társaságnak vagy klubnak, a távcsőbolt eladói el tudnak majd kalauzolni a környékbeli aktív társaságokhoz. Ha már van kapcsolata olyan emberekkel, akik már vásároltak távcsövet, olyan tanácsokat kaphat arról, hogy mi működik, és mit kell elkerülnie, amelyek érvényesebbek, mint bármi, amit egy internetes cikkből vagy az Auchan eladótól kaphat.
  • Próbálja ki, mielőtt megveszi. Ez egy másik előnye annak, ha a csillagászati klubbal együtt megyünk kirándulni. Félretehetsz néhány minőségi órát olyan emberekkel, akik ismerik a távcsöveket, és akiknek fel van szerelve a felszerelésük, hogy megvizsgáld a felszerelésüket, megismerd a legfontosabb technikai szempontokat, és kipróbáld őket, mielőtt pénzt süllyesztenél a saját felszerelésedbe.
  • A távcsövek könnyűek és hordozhatóak. Hacsak nincs meg az a luxus, hogy felállítson és működtessen egy csillagvizsgálót a fedélzetéről, valószínűleg utazni fog, hogy megfigyeléseket végezzen. A távcső sokkal könnyebben megy veled, és könnyebben elviszed az országba és használod, amíg ott vagy, mint egy nehézkes távcső felállítási készletet.
Fotó: Teddy Kelley, @teddykelley

Vannak más szempontok is, amelyeket figyelembe kell vennie a végső vásárlási döntés meghozatalakor.

Mennyire kell mobilnak lennie a távcsövének?

Az állványra vagy egyéb tartozékokra vonatkozó döntések jelentősen megváltoznak egy olyan távcső esetében, amely a fedélzeten fog élni, szemben egy olyan távcsővel, amelyet sok távoli helyre tervez elvinni.

Ezek mentén mennyire nehéz a felállítás és az összeszerelés?

Mennyire összetett a távcső, és lesznek-e gondjai a karbantartással? Hálózat, hogy választ kapjon ezekre és más kérdésekre. Ha így végzi el a házi feladatát, megtalálja a megfelelő távcsövet a csillagászat iránti szenvedélye fejlődésének következő nagy lépéséhez.

Mi Lenne Ha Engednék Vezérelni A Hubble-t
A csillagászkodás szépsége, hogy bárki tudja művelni.