Hogyan válasszuk ki a megfelelő hotelt

Tények, amelyeket szem előtt kell tartania.

Tehát külföldre utazik, kiválasztotta az úti célját, és most már csak a szállodát kell kiválasztania.

Tíz évvel ezelőtt valószínűleg felkereste volna a helyi utazási irodát, és megbízott volna a személyes tanácsadásban, amit az úgynevezett "szakértőktől" kapott. A 21. században természetesen az interneten, az utazási weboldalakon keresztül választhatja ki és foglalhatja le szállodáját.

De hogyan válogathatsz a kínálkozó elképesztő választék között? És ami még fontosabb, valóban megbízik a szállodák fotóiban és leírásaiban, amelyeket a foglalások megszerzésének motivációjával maguknak ítéltek oda? Az utazók véleménye hasznos lehet, de óvatosan kell eljárni. Ezek gyakran elfogultak, néha elavultak, és nem biztos, hogy az Ön érdekeit szolgálják. Honnan tudhatja, hogy az értékelő számára fontos tulajdonságok az Ön számára is fontosak?

Minél több kritikát olvasol, annál inkább észreveszed, hogy a vélemények a szélsőséges vélemények felé közeledik.
Valaki híres a forrás címében
Fotó: Jason Briscoe, @jbriscoe

Aztán ott van még a bíráló motivációjának problémája. Minél több kritikát olvasol, annál inkább észreveszed, hogy a vélemények a szélsőségekbe hajlanak. Az egyik végén vannak a dühös kritikusok, akiknek a fejszéjüket kell csiszolniuk; a másik végén pedig az elragadtatott vendégek, akik minden képzeletet felülmúlóan dicsérik az éttermet. Nem fog meglepődni, ha megtudja, hogy a szállodák néha saját magukat is elragadó értékeléseket írnak, vagy hogy a versenytársak sorban állnak, hogy rossz kritikákkal ostorozzák a konkurenciát. Érdemes átgondolni, hogy mi az, ami igazán fontos az Ön számára a szálloda kiválasztásakor. Ezután olyan online szállodakatalógust kell választania, amely naprakész, független, pártatlan információkat ad, amelyek valóban számítanak.

Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú tényt kell szem előtt tartania:

 1. Helyszín
  Ha fontos, hogy a szálloda például a tengerparton, a vidámpark közelében vagy a repülőtérhez közel legyen, akkor a helyszín a legfontosabb. Minden tisztességes könyvtárnak tartalmaznia kell a szálloda és környékének elhelyezkedési térképét. A reptértől való távolsági táblázatokat, valamint valamilyen interaktív térképet is fel kell ajánlani.
 2. Stílus
  Fontos, hogy olyan szállodát válasszon, amelyben jól érzi magát - kortárs vagy hagyományos berendezés, helyi vagy nemzetközi dekoráció, hivatalos vagy nyugodt hangulat. Az ideális szállodakatalógusnak tájékoztatnia kell a rendelkezésre álló lehetőségekről.
 3. Éttermek, kávézók és bárok
  A helyi szín nagyszerű, de a szálloda saját éttermei és bárjai is fontos szerepet játszhatnak a tartózkodásban. Figyelni kell a választékra, a stílusra és arra, hogy elegánsak vagy informálisak. Egy jó szállodai beszámolónak ezt, és különösen a reggelizési lehetőségekről is el kell mondania.
 4. Hálószobai felszereltség
  Mindig gondosan mérlegelje, hogy milyen típusú szolgáltatásokra van szüksége a hálószobában, és keresse meg azt a szállodát, amelyik rendelkezik az Ön által fontosnak tartott szolgáltatásokkal. A szállodakatalógus weboldalának részletesen ki kell térnie az olyan kérdésekre, mint például: ágyméret, internet-hozzáférés (annak költsége, WIFI vagy vezetékes szélessávú kapcsolat), ingyenes kényelmi szolgáltatások, kilátás a szobából és olyan luxusajánlatok, mint a Párnamenü vagy a Fürdőmenü, dohányzó vagy nemdohányzó szoba választása stb.

Ezek a dolgok valóban számítanak, és minden tisztességes szállodai könyvtárnak ilyen tanácsokat kell adnia a hálószobákról - nem csak a szobák számát, ami a szokásos lehetőség!

 1. Gyerekszoba szolgáltatások
  A családos utazóknak fontosabb, mint az üzleti utazóknak, hogy a könyvtárból megtudja, mennyire gyermekbarát a szálloda, és ennek alapján hozza meg döntését. Érdemes megnézni, hogy a szálloda kínál-e bébiszitter-szolgáltatást. A gyerekeket menekíteni kívánó üzleti utazó számára természetesen ez is nagyon lényeges - talán egy nem gyerekbarát szálloda inkább megfelelőbb lenne!
 2. Szabadidős létesítmények
  A honlapnak részletes elemzést kell nyújtania a szállodán belüli szabadidős szolgáltatásokról - gyógyfürdő, medence, edzőterem, szauna -, valamint a közelben található egyéb létesítményekről, például golfpályákról. 7. Különleges igények: A szállodakatalógus oldalának tájékoztatnia kell a látogatót az egyes szállodák különleges igényű szolgáltatásairól és akadálymentesítési politikájáról. Bár ez megint csak nem vonatkozik minden látogatóra, néhány látogató számára elengedhetetlenül fontos.

Végül, és ez a legfontosabb, a minőségbiztosítási könyvtárat ellenőrző csoportnak rendszeresen látogatást kellett volna tennie a szóban forgó szállodában, találkoznia kellett volna a személyzettel, aludnia kellett volna egy hálószobában, és meg kellett volna kóstolnia az ételeket. Úgy kell megtapasztalniuk a szállodát, ahogyan csak egy szállodai vendég tapasztalhatja, és csak ezután vannak igazán erős helyzetben ahhoz, hogy írjanak a szállodáról.

benne Utazás
Maui helikopter túra
Remek módja a rejtett helyek felfedezésének