Sierra Tarahumara

A kikapcsolódás, a kultúra, a történelem, a vadvilág és a túrázás izgalmas keveréke.

A Sierra Tarahumara, népszerű nevén a Réz-kanyon Mexikóban található. A terület a kalandos nyaralásra vágyók kedvelt célpontja.

A Copper Canyon a terület hat szurdokának egyike. Bár a neve azt sugallja, hogy a szurdok a rézbányászathoz köthető, ez nem így van. A név a szurdokot borító réz és zöld zuzmókról származik. A Copper Canyonban két éghajlati zóna található. A térségben a felső részen alpesi éghajlat, az alsóbb szinteken pedig szubtrópusi éghajlat uralkodik. A telek hidegek, a magasabban fekvő területeken gyakori hóviharokkal. A nyár száraz és forró. A főváros, Chihuahua, egy magasan fekvő sivatag, ahol az időjárás a hideg tél és a forró nyár között változik. A régiót a benne található különböző ökoszisztémák teszik egyedivé.

A Copper Canyon másik egyedülálló jellegzetessége a tarahumara indián kultúra jelenléte. Ezek a félnomád népek barlanglakásokban élnek. Megélhetésük elsősorban a földművelésből és a szarvasmarha-tenyésztésből él.

Fotó: PoloX Hernandez, @elpolox
Az őslakosok mellett a helyi vadvilág is nagy tömegeket vonz.
Valaki híres a forrás címében

Számos vándormadár és őshonos madár, emlős és hüllő nevezi a Copper Canyont otthonának. A szinte érintetlen terület csodálatos állatvilágát is érdemes megnézni.

Fotó: Boris Smokrovic, @borisworkshop

Az utazó választhat, hogy a kanyon körül túrázva vagy a kanyonba merészkedve fedezi fel a területet. Részletes tervezésre van szükség azok számára, akik a kanyon mélyére kívánnak merészkedni. Számos olyan utazási vállalkozás van, amely a régióba szervezett túrák szervezésére szakosodott. A látogatók turistavízummal repülhetnek a Copper Canyonba, amely 180 napig érvényes. Az utazók az Egyesült Államok bármely pontjáról autóval is utazhatnak, és a mexikói határon lévő vámállomáson szerezhetnek vízumot.

A Copper Canyonba szervezett nyaralás a pihenés, a kultúra, a történelem, a vadvilág és a túrázás izgalmas keveréke.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hotelt
Tények, amelyeket szem előtt kell tartania.