Készletfogyás leírása

A rendszerben az eladott termékek utáni készletfogyás nem automatikusan történik, ezt a felhasználó tudja leírni, amikor szeretné.

Hol tudom leírni a fogyásokat?


Fogyás leírás több étterem esetén


Központi és összefűzött adatbázis esetén éttermenként tudod leírni a fogyást.

A fogyásokat minden készlet lekérdezés és leltár kezdés előtt írd le, hogy az aktuális alapanyag mennyiségeket lásd!

Mikor írjam le fogyásokat?

Nagy forgalmú helyek esetén érdemes azonban a fogyást gyakrabban leírni, különben időbe telhet, amíg a rendszer ezt megteszi.

Fogyás kiértékelés

A rögzítés után a fogyás nevére kattintva megjelenik annak kiértékelése, ahol részletes kimutatást kaphatunk.


Kattints a Fogyás-ra a fogyás kiértékelés megtekintéséhez!

A kiértékelés megmutatja, hogy adott időszakban mennyi volt a felhasznált alapanyagok beszerzési és az eladott termékek (feldolgozott és feldolgozatlan) értéke.

Az időszakra megtekinthető az árrés, a haszonkulcs, valamint a bruttó ELÁBÉ.


Feldolgozott termékek

Feldolgozottnak nevezünk minden olyan terméket, amelynek a Levonható státusza "Igen"-en szerepel. Ez azt jelenti, hogy a termék mögött található receptúra, illetve meg van határozva a pultokra vonatkozóan a levonási raktár.




Módosítók

Minden levonható módosítót itt találunk. A módosítót lenyitva látható a receptúra szerint felhasznált alapanyag mennyiség.

Feldolgozatlan termékek

A feldolgozatlan termékek esetében a Levonható státusz "Nem"-en szerepel, tehát nincs mögötte receptúra és/vagy levonási raktár.


Hogyan tudom a feldolgozatlan termékeket lemozgatni?

1. Végezd el a feldolgozatlan termékek levonhatóságának beállítását! Segédletet itt találsz. Fontos, hogy a receptúrát korábbi dátumra kell bejelölnöd, mint maga a fogyás történt.

2. Töröld a fogyás tranzakciót a Tranzakciós listából. Kattints a tranzakció sorszámára, majd válaszd a  ikont a tranzakciós táblázat felett.



Ezután erősítsd meg a törlést a felugró ablakban.

3. Írd le újra a fogyást.

Értékelés
0 0

Jelenleg nincsenek elérhető megjegyzések.

hogy, az első legyen aki megjegyzést hagy.