Készletfogyás leírása
Készletfogyás leírása
A rendszerben az eladott termékek utáni készletfogyás nem automatikusan történik, ezt a felhasználó tudja leírni, amikor szeretné.
Hol tudom leírni a fogyásokat?
Fogyás leírás több étterem esetén
Központi és összefűzött adatbázis esetén éttermenként tudod leírni a fogyást.
A fogyásokat minden készlet lekérdezés és leltár kezdés előtt írd le, hogy az aktuális alapanyag mennyiségeket lásd!
Mikor írjam le fogyásokat?
Nagy forgalmú helyek esetén érdemes azonban a fogyást gyakrabban leírni, különben időbe telhet, amíg a rendszer ezt megteszi.
Fogyás kiértékelés
A rögzítés után a fogyás nevére kattintva megjelenik annak kiértékelése, ahol részletes kimutatást kaphatunk.
Kattints a Fogyás-ra a fogyás kiértékelés megtekintéséhez!
A kiértékelés megmutatja, hogy adott időszakban mennyi volt a felhasznált alapanyagok beszerzési és az eladott termékek (feldolgozott és feldolgozatlan) értéke.
Az időszakra megtekinthető az árrés, a haszonkulcs, valamint a bruttó ELÁBÉ.
Feldolgozott termékek
Feldolgozottnak nevezünk minden olyan terméket, amelynek a Levonható státusza "Igen"-en szerepel. Ez azt jelenti, hogy a termék mögött található receptúra, illetve meg van határozva a pultokra vonatkozóan a levonási raktár.
Módosítók
Minden levonható módosítót itt találunk. A módosítót lenyitva látható a receptúra szerint felhasznált alapanyag mennyiség.
Feldolgozatlan termékek
A feldolgozatlan termékek esetében a Levonható státusz "Nem"-en szerepel, tehát nincs mögötte receptúra és/vagy levonási raktár.
Hogyan tudom a feldolgozatlan termékeket lemozgatni?
1. Végezd el a feldolgozatlan termékek levonhatóságának beállítását! Segédletet itt találsz. Fontos, hogy a receptúrát korábbi dátumra kell bejelölnöd, mint maga a fogyás történt.
2. Töröld a fogyás tranzakciót a Tranzakciós listából. Kattints a tranzakció sorszámára, majd válaszd a ikont a tranzakciós táblázat felett.
Ezután erősítsd meg a törlést a felugró ablakban.
3. Írd le újra a fogyást.
Jelenleg nincsenek elérhető megjegyzések.
Tartalom megosztása
Hivatkozás megosztása
Megosztás a közösségi médiában
Megosztás e-mailben
Kérjük bejelentkezés hogy megossza ezt Bejegyzés e-mailen keresztűl.